Başkan Çelik, ‘Kocasinan'ı ve Esnafı Büyüteceğiz'

Başkan Çelik, ‘Kocasinan

Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kocasinan'ı büyütme hedefini gerçekleştirirken esnaf sitelerine destek vererek esnafı da bir üst lige çıkarmaya gayret ettiklerini söyledi.

Esnaf sitelerinde Kocasinan Belediyesi’nin yaptığı çalışmaları yerinde incelemek üzere Metalsan ve Oto Servisleri Sitesi’ne giden Başkan Çelik’e, Esnaf Sanatkar Odaları Birliği ve Metalsan Küçük Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Övüç, Kooperatif Denetim Kurulu Başkanı Ahmet Kürtüncü ve Oto Sanatkarları Odası Başkanı Şeyhi Odakır teşekkür etti.

Başkan Mustafa Çelik, “Kocasinan Belediyesi olarak yıllardır kamuoyunda ‘Esnaf Dostu Belediye’ olarak bir ismimiz var. Esnaf sitelerinin büyük bir çoğunluğu bizim bölgemizde bulunuyor. Buraların altyapılarının hızla bitirilmesi için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Hava şartlarının böyle müsait olması durumunda Metalsan’daki asfaltlama çalışmalarımızı birkaç gün içerisinde bitirmiş olacağız” dedi.

Amaçlarının esnafın önünü açacak çalışmalarla Kocasinan’ı büyütmek olduğunu vurgulayan Başkan Çelik, “Esnaflarımızın kafasında kira derdi ve işyerinin küçüklüğü gibi sıkıntılar olmadığı takdirde çok daha hızlı büyüyor, kendini geliştiriyor. Bizim amacımız da Kocasinan’ı daha da geliştirmek ve büyütmektir. Esnaflarımızın önünü açacak çalışmalar yaparsak onlar da kısa sürede istihdamı artırarak, yeni iş imkanları oluşturarak ekonomiyi büyütmüş olur. Buralarda bulunan KOBİ ölçekli işletmelerimizin inşallah kısa süre içerisinde kendilerini geliştirdikten sonra bir üst segmente atlamaları daha da kolay olacak. Mekan büyük olunca ticari olarak büyümesi de daha kolay. Hem Metalsan hem de Oto Servisleri Sitesi bölgemize ekonomik olarak büyük bir değer katacak. Her zaman esnafımızın yanında olan belediye olarak bundan sonra da yanlarında olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Esnaf sitelerinde yapılan işlerin sadece asfaltlama olmadığını vurgulayan Başkan Çelik, “Asfalttan önceki tüm altyapı çalışmaları KASKİ, Elektrik Şirketi, Kaygaz ve Telekom gibi yatırımcı kuruluşlar tarafından tamamlandı. Ardından biz de dolgusunu ve sıkılaştırmasını bitirdiğimiz yolları asfaltlamaya başladık. Önümüzdeki yıllarda bir daha asfalt kesilip parçalanmasın diye şimdiden planlı olarak yapılsın istiyoruz. Asfaltla birlikte tüm alt yapı çalışmalarını da bitirmiş oluyoruz. Bu anlamda planlı çalışmanın bir örneğini gösteriyoruz. Metalsan’da 2 bin kamyonla 40 bin ton dolgu malzemesi serdik ve sıkıştırdık. 700 kamyonla 14 bin ton asfalt yol kapladık. Bu, her zaman verdiğimiz örnekte olduğu gibi 7 metre genişliğinde 12 km’lik yol yapıyor” şeklinde konuştu.

Esnaf sitelerindeki çalışmalar için Başkan Çelik’e teşekkür eden Ahmet Övüç, “Hem istihdama hem de sanayiye katkıda bulunmak için biz de elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. İnşaatımızı tamamladık. Asfaltı da belediyemiz tamamladıktan sonra taşınacağız. Hem istihdama hem de katma değere katkıda bulunacak, buradan çıkacak gelecekteki büyük sanayicilerin önünü açmış olacağız” şeklinde görüşlerini ifade etti.

Başkan Bekir Yıldız’ın ardından esnaf hizmetlerinin Başkan Mustafa Çelik zamanında da hızla devam ettiğini kaydeden Şeyhi Odakır da “İnşallah bu Oto Servisleri Sitesini şantiyeler halinde genişleterek devam edeceğiz. Sitemiz gelecek yılın 10. ayında bitecek. Alt yapı çalışmalarının tamamlanması ve belediyemizin de asfaltını dökmesinin ardından önümüzdeki yıl teslim etmeyi düşünüyoruz” ifadelerine yer verdi.



'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı

"Türkiye'de ilk olan sistemle geri dönüşüme katkı sağlıyoruz"

Kitap Fuarı ve Şenliği ziyaretçi akınına uğradı

Hobi bahçelerinde kuralar noter huzurunda çekilecek

Kadın kooperatifleri sayısı 43'e ulaştı

“Bu fuar, iş arayan ile işverenleri buluşturacak”

Kayseri'de şimşekler geceyi aydınlattı

Pusatlı mahallesinde yağmur duası yapıldı

“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik